Paschim Prasad
Philip Berggren
David Svensson Muweke
Povel Fridefors

Läget hos de vinröda hjältarna var på topp efter den tunga segern mot Linné. Trots den positiva vågen som sköljts över laget var det en förvånansvärt tunn trupp som reste till Göteborgs sydvästra delar för returmötet med Önnered. Ett lag vi har mött flera säsonger i rad och haft tufft emot, däribland säsongens första seriematch med förlust 2-1 på Hedens sämre plan 2. Dessvärre blev det inte annorlunda denna gången men mer om det längre fram.

”Gräs är skönare att spela på än konstgräs”. Absolut fallet när mattan är tätt och lätt fuktig, något som inte Apelsinplan bjöd på. Högst ordinär matta som förmodligen tagit lite stryk av de senaste veckornas medelhavsvärme. Och det märktes tidigt i matchen att underlaget skulle spela roll för oss. Passningarna blir inte lika direkta, små felstudsar här och var och bollen stannar upp avsevärt mer. Bra för långa bollar, sämre för vårt patenterade kortpassningsspel.

Vi kommer ändå igång hyfsat bra och håller i det mesta av spelet. Önnered fortsätter som förr med långa bollar från vänsterback till högerytter och sedan tunga inlägg med folk som fyller på. Vi skapar några chanser och bör sätta dit något men de heta chanserna är få och de bästa besluten tas inte när det gäller som mest. Första halvlek spelas av utan större händelser och ställningen 0-0 står sig.

Underlaget ger sig till känna och tvingar Niclas ”husband to be” Eklund att utgå med trilskande ljumskar. In kommer David ”Cornrows” Muweke som tar över högerbacken och därmed tvingar Simon ”Viken” att vika av till vänsterbacken. Paschim tar plats mellan stolparna och Rickard går av. Med solen i ansiktet tar vi avsparken och försöker trumma igång igen. Som en repris från vårens matcher bryter Önnered ner oss och slår långa bollar bakom oss och svepande inlägg med mycket folk på ingång. 1-0 sker efter en rensning från vår sida som en av deras mittfältare plockar upp med fart. Backlinjen är på väg upp och deras spelare tar fart förbi och avslutar med ett lågt skott i bortre.

Vi kämpar på och skapar lite oreda framåt. Önnered ligger lågt och erbjuder sällan några större ytor bakom backlinjen, den så kallad Naser-zonen. En mycket vass dubbelchans dyker upp och vi bör absolut göra 1-1. Målvakten gör det dock otroligt bra och fixar biffen. Den aktionen tar verkligen luften ur oss och känslan blev direkt påträngande, idag går den inte in.

2-0 kommer från en djupledsboll där undertecknade gör fel beslut och håller zon istället för att gå för bollen. Anfallaren kommer med fart och vrickar bollen med insidan likt Nistelrooy hemma mot Fulham (tänk avslutet här, inte själva rushen - https://www.youtube.com/watch?v=DgmrrPeqaC8). Spiken i kistan kommer från ännu en djupledsboll där Paschim tyvärr kommer ut fel och hamnar utanför straffområdet. Utan händer kan Önnereds spelare enkelt curla runt och 3-0 hamnar i öppen bur, vilket också matchen slutar.

Kortfattat gör vi ingen dålig första halvlek. Vi trillar på och är skickligare än Önnered. Dom har dock en förmåga att bryta ner lag med långa bollar och bra påfyllning från mittfältet vilket skapar chanser. Tröttheten blev påtaglig i andra halvlek för oss med många stumma ben. Med ett rakare spel i första när krafterna fanns hade vi förmodligen gått till paus med ledning och matchen hade sett annorlunda ut. Matchens fröjd går till Carl ”Örnen” Agneman som länkar ihop laget fint från mitten och är aggressiv i bollvinsterna. Matchens långburk får Viktor ”Bäckis” Bäckström för sina initiativ och brinnande engagemang både på plan och utanför. Matchens kortburk får Jonathan Sundqvist för ännu en fin insats på högerflanken. Nu tar Fröjdens semester och är först tillbaka i seriespel i mitten på augusti. Trots en avslutande förlust har vi gjort en fin vårsäsong och parkerar på en 5:e plats.

Vi ses på Heden i höst och tack för allt stöd hittills!